Поради усложнената пътна обстановка вече има  ограничения по някои пътища

...
Поради усложнената пътна обстановка вече има  ограничения по някои пътища
Коментари Харесай

Усложнена пътна обстановка в страната: АПИ с апел към шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост

Поради усложнената пътна конюнктура към този момент има  ограничавания по някои пътища в страната. На прохода Петрохан вали от 03:00 часа през нощ, температурата е -8° и водачите би трябвало да бъдат изключително деликатни. 

337 снегопочистващи машини  обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, оповестяват от АПИ. В момента сняг вали в областите Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Кюстендил, Перник, Плевен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, София, Шумен, както и в региона на проходите " Предел “, " Шипка “ и " Републиката “.  Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. В регионите със снеговалеж при нужда има подготвеност за спомагателна техника.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да  подхващат пътувания единствено при нужда и да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

Ограничено е придвижването на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца от 5 ч. през днешния ден - 20 януари до 17 ч. на 21 януари /неделя/.

Тежкотоварните коли могат да минават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии би трябвало да се реализира наложително с вериги.

Междувременно поради изобилния снеговалеж се лимитира придвижването на камиони над 12 тона по пътя Русе-Разград и Русе-Велико Търново на територията на Русенска област.

В Плевенско също продължава да вали сняг. Заради злополука е лимитирано придвижването по пътя I-3 Плевен - Русе в региона на Гривица.

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и  проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България, оповестяват още от АПИ. 

За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени прави за обработка на трасетата с инертни материали, прецизират още от Пътната организация. При потребност в сектори със мощен вятър, снегонавявания или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР